Poza kilkoma produktami typu "Szynka bez konserwantów" większość produktów tej firmy zawiera sztuczne dodatki i zagęstniki, stabilizatory i konserwanty oraz wodę, glukozę i cukier. Tym samym bardzo słabe jest robienie marketingu na "naturalne składniki i wiekowe receptury". Rozumiem że np guma ksantanowa to stary tajemny góralski składnik strzeżony pieczołowicie i przekazywany z ojca na syna od pokoleń?
Kupuję w lokalnym sklepie kiełbasy tej firmy i prawie każda w cenie około 30zł/kg jest smaczna i bez konserwantów. Czasami zdarzają się mniej smakowite partie, ale nigdy nie mieliśmy w domu problemów gastrycznych i podajemy nawet dziecku czasami. Polecam.
Ostatnio kupiłem kiełbasę wiejską Dobrowolscy. Kosztowała 36zl/kg więc spodziewałem się produktu z wyższej półki. Niestety kiełbasa okazała się przynajmniej w połowie czystym smalcem. Nie dało się tego jeść. Tak podłego jakościowo produktu nigdy nie widziałem. Nikt w domu nie chciał tego jeść. Musieliśmy wyrzucić. Próbowałem napisać do producenta ale albo mi wyświetla że ich strona internetowa jest zainfekowana albo, że nie ma takiego adresu email. Więc nie będę sobie dłużej zawracał głowy próbą kontaktu i piszę tutaj.